joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: 243 de misiuni ale pompierilor în ultima săptămână

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a asigurat gestionarea unui număr de 243 misiuni, în perioada 16 – 22.11.2020.
Cele mai multe dintre misiunile desfășurate de pompierii mehedințeni au urmărit prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2 și au constat în efectuarea a 161 de acțiuni, 87 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), 22 pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, iar 52 au vizat verificarea unor obiective, în vederea respectării măsurilor sanitare impuse de autorități.
Astfel, dintre cele 52 de acțiuni desfășurate de pompierii mehedințeni, săptămâna trecută, patru au fost în colaborare cu cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. Pe timpul acțiunilor, au fost verificate 261 de obiective, fiind vizate: șapte sedii de primării, șapte instituții publice și 247 de societăți comerciale, dintre care: 232 de operatori economici și spații comerciale, trei unității de producție și 12 benzinării. În urma verificărilor efectuate, pompierii mehedințeni au aplicat 14 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
De asemenea, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de specialitate unui număr de 72 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
Totodată, echipaje operative de pompieri din cadrul subunităților ISU Mehedinți au intervenit la zece situații de urgență, dintre care trei accidente rutiere, șase incendii, o misiune pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-un canal colector din zona şantierului Naval Orşova, o altă misiune pentru deblocarea ușii unei locuințe, în interiorul căreia a fost găsită o persoană decedată, dar și pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane care amenința că se aruncă de la balconul locuinței.
Pompierii mehedințeni rămân la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul semenilor aflați în situații de urgență, care le pun în pericol viața și bunurile, dar și mediul înconjurător.
„Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului  Mehedinți vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități. Facem apel la cetățeni să conștientizeze că, doar acționând responsabil, ne protejăm, atât pe noi, cât și pe ceilalți. Rugăm cetățenii să: păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile; poarte corect MASCA, prin acoperirea nasului și a gurii; mențină IGIENA MÂINILOR; evite CONTACTUL cu suprafețele comune; se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Politica