sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii încep să scape de focare

Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prima zi a acestei săptămâni, au fost confirmate 7.406 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 86 de decese. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau, marți dimineața, 203 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 36 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 149 cu forme medii și 18 internate în secția ATI.

Focarele au înregistrat o scădere destul de mare în doar o săptămână. Față de ciferele înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile vâlcene par să detensioneze puțin situația. 42 de  focare de SARS-CoV-2 erau confirmate în debutul acestei săptămâni, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. Față de miercurea trecută, când în județul Vâlcea erau active 52 de focare, lucrurie par să meargă spre o direcție bună.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum a depășit borna de 3.000 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2  a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, este mesajul autorităților.

Politica