vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tabără de migranți evacuată de forțele de ordine cu gaze lacrimogene, în Paris

Câteva sute de migranţi şi de susţinători ai acestora, care şi-au instalat luni seara corturi în Paris pentru a cere locuri de cazare, au fost dispersaţi de forţele de ordine care au făcut uz de gaze lacrimogene.

După desfiinţarea taberei lor abia instalate în Piaţa Republicii, între 200 şi 300 de persoane, majoritatea militanţi din cadrul unor asociaţii şi o minoritate de migranţi, s-au îndreptat în mod haotic spre centrul Parisului, înconjuraţi de un impozant dispozitiv de forţe de ordine, informează Agerpres.

După câteva minute, forţele de ordine au făcut uz de mai multe ori de gaze lacrimogene şi de grenade asomatoare pentru a disipa mai multe grupuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Statul oferă un spectacol lamentabil. Există un răspuns poliţienesc la o situaţie socială. Aceasta nu va putea fi depăşită decât dacă vor fi găsite soluţii de găzduire pentru aceste persoane”, a declarat Ian Brossat, responsabil al primăriei Parisului pentru primirea de refugiaţi.

Sute de migranţi, în special bărbaţi afgani fără adăpost după destructurarea, săptămâna trecută, a unei tabere insalubre dintr-o suburbie pariziană, cer să li se asigure locuri de cazare, în plină carantină instituită de autorităţile franceze în contextul pandemiei de COVID-19.

Politica