Salariul minim, majorat în funcție de evoluția economiei

 În cadrul consultărilor pe care le-a avut luni cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, premierul a transmis că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei.

„Suntem adepţii unui mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi alţi factori economici. Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei sanitare”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a propus constituirea unui grup de lucru format din experţi ai patronatelor, sindicatelor şi Guvernului, care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluţiei salariului minim în alte state europene.

„În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o formă de creştere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani” , a arătat prim-ministrul.

Potrivit Agerpres, partenerii sociali au subliniat şi importanţa îmbunătăţirii dialogului între structurile patronale şi sindicale, precum şi a stabilităţii evoluţiei salariului minim.

La discuţiile în format videoconferinţă a participat şi ministrul Muncii.

Populare

Recomandări

O şopârlă egipteană, eroină după ce „a invadat” Israelul

O şopârlă gecko egipteană, al cărei nume ştiinţific este...

Craiova. Accident rutier pe A.I. Cuza. Un motociclist a ajuns la spital

Un motociclist a ajuns la spital în urma unui...

O tânără din Craiova și-a tatuat chipul Anamariei Prodan pe picior

O tânără din Craiova și-a tatuat chipul Anamariei Prodan...