Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Rugăciunea ,,Tatăl Nostru” se va schimba, începând de duminică!

Publicat

pe

Cea mai cunoscută și folosită rugăciune, Tatăl Nostru, va fi modificată începând cu 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, noua rugăciune va intra în vigoare în majoritatea eparhiilor italiene.

Rugaciunea Tatăl Nostru nu va mai fi așa cum o știm cu toții, însă este bine de precizat că pentru celelalte biserici va fi timp să se pună în temă cu noile formule până la Paștele 2021. Prin urmare, din cea mai celebră rugăciune din lume, este eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine „nu ne abandona ispitei”. O modificare care privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. Dorită puternic de Papa Francisc, noua versiune a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale în respectivele lor limbi.

Între timp, în vederea Crăciunului, ar putea exista un nou protocol pentru cea mai ascultată (și aglomerată) Liturghie a anului. CTS și CEI ar putea întocmi câteva indicații, de la program până la prezență, de la coruri la procesiuni. Printre problemele care urmează a fi rezolvate, de exemplu, cea a programului cu o posibilă prelungire de o oră sau două, pentru seara de 24 decembrie, a măsurilor de restricție (astăzi la ora 22:00), pentru a garanta participarea la „Liturghia de la miezul nopții”. Ar trebui să aibă loc controale riguroase la intrări, respectând numărul maxim al celor care pot sta într-o biserică, garantând distanțarea socială pentru toți. Indicațiile ar putea fi impuse pentru persoanele care pot sta în altar și pentru coriști, notează Rador, conform evz.ro.

Continue Reading