vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi infectări cu SARS-COV-2, în Olt

48 de persoane au fost depistate pozitiv în urma testării împotriva noului coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Olt. Mai mult, alți 16 olteni au fost reconfirmați pozitiv la a doua testare, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

În Olt, numărul total al persoanelor infestate cu SARS-COV-2 a ajuns la 6677, iar incidența cazurilor în ultimele 14 zile raportează 1,8 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile locale atenționează cetățenii să respecte regulile sanitare impuse, astfel încât să nu contacteze virusul. Masca de protecție trebuie purtată în mod corespunzător în toate spațiile deschise, distanța fizică dintre persoane trebuie respectată, la fel și evitarea contactului cu alte persoane, în afară de membrii familiei sau ocolirea zonelor aglomerate.

Forțele de ordine din județ continuă să desfășoare diverse acțiuni de limitare a răspândirii virusului Covid-19, sancționându-i pe cei care nu respectă normele de protecție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimele trei zile, au fost amendați 600 de olteni care au preferat să se supună riscului de infectare cu SARS-COV-2. ignorând sfaturile autorităților. În perioada 21-23 noiembrie, polițiștii olteni, împreună cu alte forțe de ordine, au descins la nivelul județului pentru a observa modul în care cetățenii respectă măsurile sanitare.

„În cadrul acțiunilor, au fost verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. De asemenea, a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane. Astfel, în cele trei zile au fost legitimate și verificate aproximativ 2.700 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse. Totodată, au fost efectuate verificări la peste 370 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Olt.

Andreea TIGOIANU

Politica