vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Donald Trump, primii pași spre acceptarea înfrângerii. Autorizează inițierea tranziției către administrația Joe Biden

Printr-un anunț pe Twitter, Donald Trump a anunțat că a autorizat, luni seară, inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie, condusă de Joe Biden, la mai bine de două săptămâni de când democratul l-a învins  în alegerile prezidenţiale din SUA.

„Spre binele țării noastre, recomand ca Emily (Murphy, coordonatoarea serviciului de la Casa Albă care se ocupă de tranziție – n.r.) și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în privința inițierii protocoalelor și i-am spus echipei mele să facă același lucru”, a scris Donald Trump. 

Imediat, Serviciul General al Adiministrației, GSA (General Services Administration), a trimis o scrisoare prin care l-a informat pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie. Echipa democratului a anunțat că a fost informată despre inițierea  unei etape ce permite „un transfer de putere paşnic şi fără probleme’”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Administraţia Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele ales pentru ca echipa de tranziţie a democratului să poată începe să primească informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente în diferitele departamente guvernamentale.

Anunțul de la Casa Albă vine în condițiile în care luni seara a fost validat oficial rezultatul alegerilor din statul Michigan, unde învingător a fost declarat Joe Biden, o lovitură majoră pentru Donald Trump, care încă spera că mai poate întoarce rezultatul, scrie Digi24.

Învestirea noului președinte al Statelor Unite urmează să aibă loc la 20 ianuarie.

Politica