Conecteaza-te cu noi

Sport

Cu cine se va lupta România U21 la Campionatul European de tineret

Publicat

pe

Echipa națională Under 21 a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European. Tragerea la sorți a grupelor este programată pe 10 decembrie, iar UEFA a anunțat procedura acesteia. Pentru prima oară în istorie, la Campionatul European Under 21 vor fi prezente 16 formații. Acestea vor fi împărțite în 4 grupe de câte 4 echipe, cele mai bine clasate două urmând să se califice în faza sferturilor de finală. UEFA a anunțat urnele valorice:
URNA 1: Spania, Germania, Franța, Anglia.
URNA 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Țările de Jos.
URNA 3: ROMÂNIA, Croația, Cehia, Rusia.
URNA 4: Elveția, Islanda, Slovenia, Ungaria.
Având în vedere statutul de țară gazdă, Ungaria și Slovenia au fost desemnate cap de serie și au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formație din Urna a 4-a, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorți echipe din urnele 1, 2 și 3. Tragerea la sorți e programată pe 10 decembrie, ora 13:30, ora României, la Nyon, și va fi transmisă în direct de UEFA TV.
Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021. România va bifa anul viitor a treia prezență la EURO U21, după cele din 1998 și 2019.

Continue Reading