vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grup infracțional, destructurat de DIICOT Craiova

Un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare de bani a fost destructurat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, având sprijinul Eurojust.

,,În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de persoane vătămate, prin practicarea prostituției, grup care a activat în Finlanda, aceștia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare. În vederea coordonării investigațiilor, a fost constituită o echipă comună de anchetă (JIT) între România (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova) și Finlanda (Departamentul de Poliție Helsinki, Serviciul de Investigații Criminale, Unitatea pentru Infracțiuni Grave)”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

O astfel de acțiune a mai fost efectuată de forțele de ordine și în luna mai a acestui an, când au avut 14 percheziții pe teritoriul României și Finlandei, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în prezent, 9 inculpați au fost puși sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani. Totodată, suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust, menționează reprezentanții DIICOT Craiova.

Andreea TIGOIANU

Politica