vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii lui Papură, la un pas să fie infectați de arbitrul meciului Botoșani-Craiova

Delegat la partida FC Botoșani – Universitatea Craiova, din 21 noiembrie, arbitrul Istvan Kovacs a aflat înainte de startul jocului că rezultatul testului COVID-19 pe care îl efectuase pentru delegarea de săptămâna viitoare în cupele europene a fost pozitiv. Federația Română de Fotbal spune că ceilalți arbitrii ai meciului nu au fost un pericol de infectare pentru fotbaliști, pentru că au călătorit separat.

„Arbitrul Istvan Kovacs a călătorit singur și a respectat toate normele prevăzute în protocolul medical și, întrucât ceilalți membri ai brigăzii nu au fost considerați contacți direcți, ”centralul” i-a cedat rolul său celui de-al patrulea arbitru delegat pentru această partidă, Bogdan Dumitrache. Noul arbitru de rezervă a fost numit Mihăiță Noroc”, a informat FRF.

Conform protocolului de desfășurare a Ligii 1, arbitrii și jucătorii sunt testați la fiecare 14 zile. Precedentul test efectuat de Istvan Kovacs fusese în data de 12 noiembrie, iar rezultatul a fost negativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Arbitrul depistat pozitiv și-a verificat mailul înainte de meciul dintre Botoșani și Craiova, iar astfel a aflat că este infectat: „Eu am respectat regulamentul. Am avut inspirația să verific mailul, am găsit acolo rezultatul testului și imediat am anunțat observatorul partidei. Mă bucur că meciul s-a putut disputa”, a declarat Istvan Kovacs.

Informațiile legate de cazul arbitrului Kovacs au fost publicate cu acordul acestuia, din dorința de a lămuri circumstanțele înlocuirii sale.

Politica