miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câinii abandonați din Motru se pot întoarce la foștii stăpâni

Mai multe localități din județul Gorj se confruntă cu probleme legate de gestionarea câinilor fără stăpân. Administrația publică locală din Motru a demarat o acțiune de capturare a patrupedelor fără stăpân.

Primarul orașului, Cosmin Morega, spune că această problemă este cunoscută de ani buni în municipiu iar vinovați de situația creată sunt chiar oamenii care adoptă câini după care îi lasă în voia sorții, pe stradă.

„Este o mare problemă și nu numai la Motru. În toată țara cred că este această problemă legată de câinii fără stăpân. Și eu sunt iubitor de animale, dar sunt acești iubitori de câini care preferă să ia câinele, îl adoptă, după care ajunge tot pe stradă. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Trebuie să înțeleagă: câinii sunt periculoși când umblă în haită, mai ales pentru copii, dar și pentru toți cetățenii. Să-l ia acasă fiecare iubitr de câini, să-l ia la curte, dar nu este soluția cea mai bună să-l lași, din nou, pe stradă”, a spus Cosmin Morega la Radio Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foștii stăpâni ai câinilor pe care i-au abandonat vor fi identificați după cipul patrupezilor. Oamenii vor putea să-și recupereze „cel mai bun prieten” doar dacă vor putea demonstra că pot fi responsabili. Cei identificați până acum nu au fost amendați, ci au primit doar un avertisment.

„Am identificat mai multe astfel de animale pe raza municipiului Motru. Am luat legătura cu proprietarii, i-am identificat având în vedere cipul. Au fost sancționați, de data aceasta, doar cu avertisment. Câinele l-au ridicat doar dacă au făcut dovada că îl vor duce într-un loc sigur, la o proprietate sau unde pot să-l poată îngriji. În caz contrar, nu îl vor mai ridica de la adăpostul nostru”, a completat edilul.

Politica