marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reacția SJU Târgu Jiu în urma scandalului sexual de la ATI

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a avut o reacție în urma scandalului sexual de la Secția ATI, acolo unde sunt tratați bolnavii cu cele mai grave forme de COVID-19. Un medic și o asistentă sunt acuzați, într-o reclamație anonimă, că aveau relații intime chiar în locul în care se presupune că trebuia să vindece oameni.

Pentru rezolvarea problemelor și pentru lămurirea situației, conducerea spitalului a alcătuit o comisie de cercetare disciplinară ce trebuie să vină cu rezultat clar asupra situaţiei până pe data de 27.11.2020.

„Conducerea unităţii spitaliceşti a înaintat sesizarea Consiliului Etic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, cerând, cu celeritate, o analiză fermă şi clară a celor relatate sub semnul anonimatului. Pentru că ne dorim ca din corpul medical să facă parte oameni verticali şi dedicaţi meseriei, s-a dispus şi constituirea unei comisii de cercetare disciplinară ce trebuie să vină cu rezultat clar asupra situaţiei până pe data de 27.11.2020. Astfel de comportamente nu ne fac cinste şi nu pot fi tolerate, cu atât mai mult cu cât, traversăm o perioadă grea, o perioadă în care colegii medici muncesc până la epuizare pentru a salva vieţi“, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fapta celor doi ar fi cu atât mai gravă, cu cât în sesizarea anonimă se menționează faptul că asistenta a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19 şi că s-a aflat în aceeaşi încăpere cu medicul.

„În perioada 19 –26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), deşi însurat, a petrecut cu coleganoastră, (…), asistentă recunoscută pentru aventuri, inclusiv cu unul dintredirectorii spitalului. Problema este că, colega noastră, în perioadarespectivă, a fost depistată pozitiv la testul rapid din 19 şi testul PCR din23.10.2020. Şi acum vine partea cea mai gravă: În data de 26.10.2020, deşidoctorul (…) a stat în aceeaşi cameră la un hotel de lângă spitalul nostru (…),a venit la serviciu, în cadrul secţiei ATI, fără să intre în izolare, reuşindsă se înregistreze, în această perioadă, cât şi premergătoare, foarte multecazuri de pozitivaţi din rândul colegilor noştri”, se arată în sesizarea care afost trimisă conducerii spitalului şi Ministerului Sănătăţii. 

Acuzațiile sunt grave, iar cadrele medicale riscă să-și piardă chiar și locul de muncă dacă se va descoperi faptul că în sesizarea anonimă s-a spus adevărul.

Politica