Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Parlamentul European: Românii sunt cei mai optimiști europeni în pandemie

Publicat

pe

Un sondaj făcut de Parlamentul European arată că românii sunt cei mai optimiști europeni.

Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că speranța. Francezii, în schimb, au ales în majoritate „frica” iar spaniolii – sentimentul de neajutorare, peste 70% dintre ciprioți – nesiguranța, iar grecii oscilează între frustrare și furie. Pe de altă parte, olandezii și finlandezii simt încredere, chiar dacă traversează o perioadă dificilă.

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost economic în această perioadă. Majoritatea ciprioților spun că au simțit criza epidemiologică și în buzunare. Pe locul doi în acest top se află grecii, spaniolii și românii. 55% dintre aceștia cred că veniturile personale au fost deja afectate. La polul opus sunt danezii și luxemburghezii.

Referitor la deciziile luate de Uniunea Europeană împotriva Covid-19, cei mai mulțumiți sunt cetățenii din Irlanda, urmați de cei din Malta. Și jumătate dintre români sunt de acord cu reacția UE.

Europenii au fost întrebați și dacă ar vrea puteri mai sporite pentru Uniunea Europeană. Cei din Malta și din Portugalia cred în proporție de peste 80% că ar fi un lucru necesar, în contextul pandemiei. La polul opus sunt cehii și suedezii.

Sondajul a fost efectuat online și prin telefon de Kantar pentru Parlamentul European în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2020, scrie Digi24. Au participat 24.812 cetățeni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.