joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța relaxează măsurile împotriva pandemiei de Covid-19

Guvernul francez este hotătât să ridice o parte dintre restricțiile instituite odată cu apariția celui de-al doilea val pandemic, urmând să introducă un program de relaxare a restricțiilor în trei pași în următoarele săptămâni, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Președintele Emmanuel Macron va ține marți o un discurs despre situația actuală a Franței din perspectiva pandemiei de coronavirus, urmând să aducă în discuție anumite măsuri ce ar putea fi limitate în perioada imediat următoare.

„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia. Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de blocare pe măsură ce situaţia de sănătate se îmbunătăţeşte, evitând în acelaşi timp o nouă apariţie a epidemiei ”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal pentru Le Journal Du Dimanche. Mai mult, „vor fi trei paşi pentru relaxare, având în vedere situaţia în sistemul de sănătate şi riscurile legate de unele companii: un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârşit de an şi apoi din ianuarie 2021”, a adăugat Attal. Ultimele raportări înregistrate la nivel național denotă o limitare a creșterii infecțiilor cu SARS-COV-2, implicit, o posibilă relaxare a măsurilor impuse de autorități. De asemenea, magazinele și companiile fac presiuni asupra Guvernului pentru a gestiona eficient implementarea acestor măsuri care vor permite comercianților să își desfășoare activitatea în mod normal în preajma sărbătorilor de Crăciun. Cu toate acestea, barurile şi restaurantele „vor continua să fie resticţionate”, a adăugat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul de noi infecţii cu coronavirus în Franţa a crescut sâmbătă cu 17.881, număr mai mic decât cel de 22.882 de cazuri, raportate vineri. Totodată, numărul persoanelor care se află sub tratament în spitalele din Franța a scăzut pentru a cincea zi consecutivă la 31.365.

Politica