joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE răspunde întrebărilor românilor din străinătate despre alegerile parlamentare

Pe pagina sa de internet, Ministerul Afacerilor Externe a publicat, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de „Întrebări frecvente” referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetățenii români cu domiciliul în străinătate la alegerile parlamentare din decembrie.

Rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit reprezentanților MAE.

În ceea ce privește votul la urnă, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înființarea a 748 de secții de votare în străinătate. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

Politica