vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Peste 300 de îmbolnăviri în Dolj

În ultimele 24 de ore s-au raportat 314 cazuri pozitive de coronavirus în județul Dolj. Cu toate acestea, incidența cazurilor la nivelul Craiovei a scăzut la 5,3 cazuri la mia de locuitori, potrivit DSP Dolj.

De la începutul pandemiei, 10.639 de doljeni au contractat virusul SARS-COV-2, dintre care 7.472 sunt craioveni. Totodată, numărul deceselor din Craiova ca urmare a infectării cu Covid-19 a ajuns la 102.

Spitalele în care se află internați pacienții doljeni și nu numai sunt: Spitalul de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș” – 215 persoane internate, Spitalul Județean de Urgență – 21 de pacienți, Spitalul de Neuropsihiatrie – 10 persoane, Spitalul Municipal Filantropia – 50 de pacienți, Spitalul Municipal Băilești, respectiv Spitalul Orășenesc Dăbuleni, Compartimentul de Boli Infecțioase, cu câte 10 pacienți din Dolj fiecare, precum și Spitalul CF, unde se află internate 16 persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile solicită în continuare cetățenilor să respecte măsurile de protecție impuse, precum purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise, evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării fizice și limitarea contactului cu alte persoane, în afară de membrii familiei.

De asemenea, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-5.00, cu următoarele excepţii motivate de: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie, precizează reprezentanții Prefecturii Dolj.

Activitatea agroalimentară din piețele închise a fost suspendată, însă au fost amenajate spații speciale în care producătorii să-și vândă marfa. Operatorii economici privați își vor modifica programul, astfel încât magazinele să respecte intervalul orar 5.00-21.00.

Unităţile farmaceutice, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Doljenii pot apela oricând linia telefonică TelVerde 0800800165 pentru sesizarea cazurilor de încălcare a normelor de protecție, respectiv 0800800358 pentru a cere recomandări și informații legate de Covid-19.

Andreea TIGOIANU

Politica