Conecteaza-te cu noi

Actualitate

COVID-19: Italienii renunță la îmbrățișări și cine festive mari de Crăciun

Publicat

pe

Autoritățile din Italia urmează să decidă noi restricții sau relaxarea lor din 3 decembrie. Regiunile își vor putea schimba „culoarea”, adică gradul de risc, magazinele ar urma să rămână deschise până la 22.00. Cert este că va fi un Crăciun sobru, fără săruturi, îmbrățișări și cine festive mari, așa cum a spus și premierul Giuseppe Conte.

Ipoteza studiată de guvern prevede deschiderea magazinelor de la 9 la 22, deschiderea centrelor comerciale la sfârșit de săptămână, a restaurantelor seara în toate zonele Italiei, cu excepția celor roșii. Însă, toate acestea numai în cazul în care curba epidemiologică continuă să scadă, scrie Agerpres.

În ce privește magazinele, autoritățile vor să ofere cetățenilor timp pentru a face cumpărături înainte de Crăciun. Dacă se menține tendința ultimelor zile, magazinele ar putea rămâne deschise până la ora 22. Începând cu 3 decembrie, centrele comerciale vor fi redeschise și sâmbăta, duminica și alte sărbători.

De asemenea, obiectivul este redeschiderea seara a barurilor și a restaurantelor, cu respectarea strictă a regulilor: limita de patru locuri la masă, obligația de a purta masca la plecare, menținerea distanței în timpul consumației.

Pe de altă parte, se pare că se va menține interdicția intrării și ieșirii din regiunile roșii și portocalii ale Italiei, pentru a nu se repeta adunările și excursiile care au avut loc în vară.

Interdicția adunărilor în aer liber și în interior va rămâne în vigoare, la fel și interdicția de a organiza petreceri mari. De asemenea, pare foarte probabil ca sălile de sport să rămână închise.

Premierul Giuseppe Conte a spus că nu promite nimic legat de relaxarea restricțiilor, însă descrie Crăciunul „mai sobru”. Pe de altă parte, Conte speră că în timpul sărbătorilor „economia se va putea dezvolta, se vor putea face cumpărături și se vor oferi cadouri”, însă spune că nimeni nu trebuie să își facă iluzii, deoarece acest Crăciun nu va semăna cu cele din trecut: „Săruturile, îmbrățișările, sărbătorile și cinele numeroase sunt de neconceput, indiferent de rata de infectare”.

„O săptămână de petreceri ar însemna să plătim cu creșterea bruscă a curbei în ianuarie și nu ne putem permite așa ceva”, a spus Conte.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.