sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UMF Craiova: Prefectul județului Dolj a vizitat centrul de realizare a anchetelor epidemiologice

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a fost astăzi în vizită la centrul de realizare a anchetelor epidemiologice înființat, pe 18.11.2020, la inițiativa acestuia, din incinta Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova

Prin amabilitatea prof. univ. dr. Dan Gheonea, rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova, a fost asigurat, împreună cu STS Craiova, suportul tehnic pentru studenții rezidenți, specializarea Epidemiologie. Centrul funcționează în două ture a câte șase ore, într-un laborator pus la dispoziție de UMF Craiova, fiind coordonat de conf. univ. dr. Sorin Dinescu, prorectorul pentru învățământ postuniversitar și rezidențiat.

,,Aș vrea să mulțumesc conducerii UMF Craiova care a răspuns prompt la solicitarea mea de a oferi ajutor reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj în efectuarea anchetelor epidemiologice, dar și medicilor rezidenți care s-au oferit voluntari pentru a veni în sprijinul epidemiologilor DSP Dolj. Aceștia din urmă, de la începutul pandemiei, au depus eforturi imense pentru a face față numărului semnificativ de anchete epidemiologice ce trebuie efectuate zilnic”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin organizarea acestui centru se urmărește astfel comunicarea și transmiterea cât mai rapidă a rezultatelor testelor RT – PCR și a tuturor documentelor necesare persoanelor aflate în izolare/carantinare, potrivit unui comunicat de presa.

Politica