Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Soldaţii australieni au ucis 39 de civili afgani

Publicat

pe

Forțele speciale australiene au ucis zeci de prizonieri și civili neînarmați în Afganistan, unii comandanți forțând soldați să ucidă captivi fără apărare pentru a-i pregăti pentru lupte, arată o investigație desfășurată pe perioada a patru ani.

De altfel, cel mai înalt responsabil militar australian a admis joi că există dovezi credibile că forţele sale speciale au ”ucis în mod ilegal” cel puţin 39 de civili afgani şi necombatanţi, afirmaţii care vin după publicarea unei anchete care a avut loc ani de zile, relatează AFP.

‘Poporului afgan, în numele forţei de apărare australiene, îmi cer sincer şi fără rezerve scuze pentru orice acţiune greşită a soldaţilor australieni”, a declarat generalul Angus Campbell.

„Unele patrule au încălcat legea, reguli au fost încălcate, întâmplări inventate, au fost spuse minciuni şi deţinuţi ucişi”, a adăugat comandantul armatei australiene, citat de Agerpres.

Cei 25 de membri ai forţelor speciale acuzaţi de erori în 23 de incidente au lăsat o ”pată” asupra regimentului lor, asupra forţelor armate şi a Australiei, a adăugat el, recomandând urmărirea penală pentru crime de război.

După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, peste 26.000 de soldaţi australieni au fost trimişi în Afganistan pentru a lupta alături de forţele SUA şi aliate împotriva talibanilor, a Al-Qaida şi a altor grupări islamiste.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.