joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 100 de decese într-o singură zi, în plin lockdown, în Austria

Austria a înregistrat 109 decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră de la începerea pandemiei, în condiţiile în care în ţară au fost impuse de două săptămâni noi restricţii.

Și numărul contagierilor zilnice a crescut cu 16% de marţi, ajungând la 7.091, o cifră totuşi mai mică decât cele 9.586 de cazuri raportate la sfârşitul săptămânii trecute.

A crescut de asemenea şi numărul spitalizărilor la unităţile de terapie intensivă, unde aproape o treime dintre paturi sunt deja ocupate, deși în unele regiuni, precum Tirol sau Austria Superioară, rata de ocupare la ATI este de aproape 90%, potrivit datelor oficiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu două săptămâni, autoritățile au hotărât închiderea restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor şi au impus interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 06:00, scrie Agerpres.

Întrucât numărul cazurilor de infectare a continuat să crească, de marţi a intrat în vigoare un nou lockdown, cu măsuri ce includ închiderea tuturor centrelor comerciale neesenţiale, desfăşurarea cursurilor în sistem online şi restricţionarea părăsirii locuinţei, cu excepţia situaţiilor în care se merge la serviciu, la cumpărături sau pentru a ajuta persoanele cu mobilitate redusă.

Politica