sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aurelia Filip și Daniela Barbu, noii viceprimari ai Craiovei

Aurelia Filip și Daniela Barbu, propunerile PSD pentru funcțiile de viceprimari ai Craiovei, vor și ocupa aceste funcții, în urma votului din ședința susținută miercuri de Consiliul Local. PSD a reușit să obțină majoritate pentru vot cu ajutorul consilierului local de la PNL, Dan Diaconu.
În debutul întâlnirii consilierilor locali, atunci când trebuia ales președintele de ședință, Dan Diaconu a votat diferit față de colegii de partid și a trecut de partea PSD. După ce au constatat că unul de-ai lor a votat diferit, reprezentanții PNL și USR-PLUS au părăsit sala de ședință, retrăgându-se într-o altă încăpere. Ulterior, aceștia au revenit și, în cele din urmă, s-a ajuns și la votul secret pentru alegerea viceprimarilor.
Chiar dacă Marian Vasile și Cezar Drăgoescu erau considerați favoriți să fie aleși viceprimari, schimbarea taberelor a dus la un alt deznodământ, iar Aurelia Filip și Daniela Barbu au fost alese de majoritate, cu câte 14 voturi fiecare.
La finalul ședinței, reprezentanții PNL și USR-PLUS au rămas în sală pentru a lămuri, atât cât s-a putut, situația în care au fost puși de Dan Diaconu.
„Noi nu avem nici până în momentul de față jurământul primarului depus în fața Consiliului Local și nu știu cum a primit eșarfa în ședința care de fapt nu a avut loc. Continuă cu aceleași proceduri specifice dânsei și Partidului Social Democrat, construindu-și efemer o majoritate în Consiliul Local prin târguirea practic a voturilor craiovenilor care nu au dat practic majoritate în Consiliul Local dânsei. Să-i fie rușine și dânsei și colegului nostru, pe care îl așteptăm astăzi până la ora 16 să își dea demisia, când avem ședința la Biroul Permanent Local și vom lua hotărârea în privința excluderii dânsului. Asigur craiovenii că în cel mai scurt timp vom reconstrui majoritatea în Consiliul Local, așa cum dânșii au votat”, a spus Marian Vasile, candidatul propus de PNL pentru funcția de viceprimar.
Cezar Drăgoescu s-a arătat foarte deranjat de acțiunile lui Dan Diaconu și consideră că a asistat la o „mare mizerie”. Totuși, acesta îi asigură pe craioveni că USR-PLUS și PNL vor „lupta” și că pe viitor vor avea din nou majoritatea în Consiliu.
„Din păcate, astăzi am asistat cu toții la o mare mizerie. Viitorului fost consilier, trădătorul Dan Diaconu de la PNL, actualmente PSD-PER, cred că nici el nu știe de unde face parte. Sper ca în cel mai scurt timp să nu mai facă parte din Consiliu, astfel încât pe viitor să avem din nou majoritate. Mulțumim în continuare tuturor craiovenilor care ne-au acordat votul și au arătat încredere. Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici este o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor din Craiova prin asigurarea unei majorități efemere, negociată de PSD. Vrem să-i asigurăm pe toți locuitorii municipiului Craiova că vom continua lupta și vom fi împreună pentru următorii patru ani să punem punct acestei caracatițe PSD”, a spus candidatul propus de USR-PLUS pentru funcția de viceprimar.
Reamintim că, vineri, Olguța Vasilescu a depus jurământul de învestire în funcția de primar în fața unui judecător delegat, după ce ședința de Consiliu Local nu s-a putut ține ca urmare a neparticipării consilierilor PNL-USR-PLUS.

Politica