sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restricții în stațiunile montane. Sinaia și Azuga, în carantină

Restricții noi au fost impuse în staţiunile Sinaia și Azuga, de pe Valea Prahovei, unde rata de infectare a ajuns la 5,6 la mia de locuitori, respectiv 3,40.

Două săptămâni nu se organizează niciun eveniment în zonă, activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este interzisă. Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare rămân deschise, doar numai pentru persoanele cazate acolo. Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, dar acestea trebuie luate la pachet, informează Agerpres.

De asemenea, în Sâmbăta de Sus, din județul Brașov, incidența infectării cu Sars-cov2 a sărit săptămâna trecută de la 4,82 la 12,65 la mia de locuitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și aici explozia de cazuri a dus la măsuri dure: carantinarea comunei și implicit a stațiunii climaterice Sâmbăta de Sus, unde se află Mănăstirea Brâncoveanu. Autoritatea locală consideră că vina pentru creșterea numărului de infectări e împărțită.

Carantina a intrat în vigoare de la miezul nopții, moment de la care au fost instalate filtre pe drumurile de acces în comună. Deși anunțată, măsura i-a luat prin surprindere pe unii oameni.

Localnicii spun că se vor descurca două săptămâni cu măsurile impuse.

Politica