joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mutu i-a calificat pe tricolorii mici la EURO 2021

Echipa de tineret a României s-a calificat la Campionatul European U21, după ce a remizat cu Danemarca, scor 1-1, în ultimul meci din preliminarii. Egalul le asigură tricolorilor unul din cele mai bune 5 locuri secunde în preliminarii. Pentru a doua oară consecutiv, naționala de tineret va juca la turneul final, de această dată în Ungaria și Slovenia.
Adi Mutu s-a bazat pe: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț – Moruțan, Marin, Olaru – Hagi-cpt., Costache (Carnat, 76), Mățan.
Pe banca de rezerve s-au aflat: Aioani – Opruț, Itu, Simion, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu.
Cel mai probabil, acesta va fi lotul pe care Adrian Mutu se va baza și la turneul final, cu mici modificări, în funcție de starea de sănătate a fotbaliștilor. Doar o formă catastrofală i-ar putea lăsa acasă pe jucătorii ce au obținut calificarea.
„Am vorbit cu mama prin mesaje. Pe undeva, nici n-aveam emoții că o să mă calific. M-am bucurat foarte mult că îi putem face acest cadou. Am 250 de mesaje pe WhatsApp, nici n-am avut timp să le citesc. Eu mă retrag acum, îi las pe băieți, ei sunt actorii principali. Nu am ce să vă reproșez. Chiar sunt mândru că sunteți o generație extraordinară. Le-am zis să joace doar pentru ei în seara asta”, a spus Adrian Mutu, la Digi Sport Special.

Clasamentul final al grupei
1. Danemarca 26
2. ROMÂNIA 20
3. Ucraina 16
4. Finlanda 13
5. Irlanda de Nord 9
6. Malta 1

Politica