sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Barajele din Vâlcea, locul preferat de tinerii ce vor să se drogheze. Jandarmii s-au prins

Doi tineri s-au întâlnit  în zona barajului râului Olt din Cartierul Nord pentru a se droga. Cei doi au fost prinși de jandarmi având asupra lor țigări făcute din din resturi vegetale de culoare maronie şi miros înţepător. Aceștia au fost sinceri cu agenții ce i-au descoperit și au recunoscut că se aflau în zona barajului pentru a fuma substanțe interzise.
„Jandarmii aflaţi în serviciu în zona barajului râului Olt din Cartierul Nord, au observat doi tineri care stăteau mai retraşi, lucru care i-a determinat să se apropie de aceştia şi să îi intercepteze. Întrebaţi de prezenţa lor în zonă, tinerii ezitau să răspundă şi aveau un comportament suspect, moment în care jandarmii au procedat la efectuarea controlului corporal şi al bagajului. La efectuarea controlului corporal, jandarmii au găsit asupra tinerilor 2 pachete de ţigări normale, iar în fiecare pachet se afla câte o ţigară confecţionată artizanal din resturi vegetale de culoare maronie şi miros înţepător. De asemenea în rucsacul unuia dintre tineri jandarmii au mai găsit o foiţă de staniol care conţinea acelaşi tip de substanţe. Pe parcursul controlului corporal şi al bagajului, tinerii au fost cooperanţi, au recunoscut că s-au întâlnit ca să fumeze din ţigările artizanale şi nu au opus rezistenţă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.
Jandarmii au întocmit documentele specifice şi le-au predat împreună cu substanţele interzise poliţiei Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.
La începutul lunii noiembrie, alți doi tineri au fost surprinși de jandarmii vâlceni într-un loc mai ferit, pe marginea altui baraj: Dăești. Băieții fumaseră o țigară tip joint și le-au spus oamenilor legii că erau acolo pentru relaxare.
„În momentul interceptării, tinerii le-au spus jandarmilor că au venit pentru a se relaxa, dar mirosul înțepător specific substanțelor interzise, precum și comportamentul suspect al unuia dintre cei doi, i-a dat de gol”, au dezvăluit jandarmii vâlceni.
Atunci, pe lângă întocmirea documentelor specifice în vederea continuării cercetărilor de către IPJ Vâlcea, tânărul a fost sancționat și cu o amendă în valoare de 500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție.

Politica