joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tineretul lui Mutu are meci decisiv pentru calificarea la EURO 2021

Naționala Under 21 a României va întâlni Danemarca, marți, 17 noiembrie, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. Partida decisivă pentru calificarea la EURO 2021 este programată la ora 20:30. Toate rezultatele testelor COVID-19 impuse de UEFA pentru meciul cu Danemarca au fost negative. Astfel, Adrian Mutu poate sta liniștit în ceea ce privește sănătatea elevilor săi de la lot.
Tricolorii susțin că știu totul despre adversarul de mâine seară, pe care trebuie să îl învingă pentru a ajunge la EURO 2021. În lotul de 22 convocat pentru meciul cu România, 5 sunt debutanți, iar 14 din ceilalți 17 sunt încă neînvinși la această categorie de vârstă. La fel și selecționerul spaniol Albert Capellas (11 meciuri, 9 victorii, 2 remize). Cel mai experimentat fotbalist din lotul danezilor este fundașul și căpitanul Victor Nelsson (FC Copenhaga), cu 29 de meciuri și un gol marcat la U21. El și portarul Oliver Christensen au fost titulari în amicalul seniorilor disputat săptămâna trecută contra Suediei.
Cel mai tânăr jucător din lot este atacantul Mohamed Daramy (FC Copenhaga) – 18 ani și 10 luni. Media de vârstă a danezilor este de 20,3 ani, în timp ce lotul României are o medie de vârstă de 21,2 ani. Golgheterul echipei în preliminarii și cel care a marcat ambele goluri în tur, în poarta României, Andreas Skov Olsen (Bologna), s-a accidentat în octombrie, la naționala mare, și este indisponibil pentru acest joc. La fel și cel mai valoros jucător din lotul danez, Bruun Larsen (Hoffenheim), depistat pozitiv la testarea COVID-19 înainte de a se prezenta la reunire. Din naționala lui Mutu absentează Tudor Băluță și George Ganea, ambii suspendați.

Politica