joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România ar putea trece prin al treilea val epidemic

România se confruntă acum cu cel de-al doilea val epidemic, însă specialiştii vorbesc despre şi despre cel de-al treilea val prin care putem să trecem.

Despre această posibilitate a vorbit, în cadrul unei emisiunii la Digi24, medicul Alexandru Rafila: „Noi acum ne găsim, ca să fiu şi eu în trendul vremurilor, în valul 2, am văzut că sunt ţări, ca Japonia, unde apare al treilea val epidemic. Există decalaje între ţări, probabil că până la sfârşitul anului să se oprească creşterea, nu ştiu să vă spun cifre în momentul de faţă, nu vreau să fac speculaţii. Este posibil ca după o perioadă de măsuri stricte, care va duce la scăderea cazurilor, spre primăvară, dacă nu o să reuşim să administrăm suficient de mult vaccin, să asitam la o nouă creştere începând cu luna februarie”, a spus Alexandru Rafila.

Medicul susţine că situaţia nu se va rezolva într-un singur an dacă lumea va avea acces la un vaccin anti-COVID-19, mai ales că oamenii trebuie informaţi şi convinşi să se vaccineze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, specialistul vorbeşte despre o creştere a numărului de cazuri până spre finalul lunii decembrie, de aceea recomandă un comportament „temperat” în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

„Eu cred că până la sfârşitul lunii decembrie vom asista la creşteri, va trebui să fie un comportament temperat, nu cred că trebuie să ne facem planuri ale unor petreceri de Revelion în stil clasic, sigur, mult mai restrânse şi cu măsuri de protecţie încât să limitezi transmiterea, mai degrabă în mici pensiuni decât în mari restaurante.”

Politica