joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

New York Times: Trump chiar a vrut să declare război Iranului!

Cotidianul New York Times detonează „bomba”: Trump chiar a vrut să declare război Iranului, implicând SUA în poate cel mai periculos conflict militar de după Războiul Rece!

Mai mult chiar, potrivit publicației, Trump a vrut să atace Iranul nu acum un an, doi, ci săptămâna trecută, la câteva zile după alegerile din 3 noiembrie!

Reuniunea cu cei mai importanţi consilieri pe probleme de securitate a avut loc joi, 12 noiembrie, la Casa Albă. A fost un răspuns la informaţiile date publicităţii cu o zi înainte de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit cărora Iranul şi-a mărit stocul de uraniu îmbogăţit de 12 ori faţă de cantitatea permisă prin acordul nuclear din 2015. Potrivit informaţiilor, la întâlnire au fost prezenţi vicepreşedintele Mike Pence, secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul interimar al Apărării, Christopher Miller, şi preşedintele şefului statului major interarme, Mark Milley, scrie gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

New York Times scrie că preşedintele Donald Trump şi-a întrebat consilierii despre opţiunea de a ataca Iranul din cauza prezenţei sale nucleare în creştere. Prestigiosul cotidian american citează patru actuali şi foşti oficiali de rang înalt din administrația SUA. Urmare a riscului extinderii acestui conflict armat, ce s-ar fi transformat într-un adevărat război planetar, consilierii militari ai președintelui l-au descurajat pe Donald Trump să lanseze un atac asupra Iranului.

Jurnaliștii americani merg mai departe și scriu că nu-i exclus ca preşedintele Trump să caute în continuare modalităţi de a ataca active şi aliaţi ai Iranului, inclusiv miliţiile din Irak. Regimul de la Teheran a început să ignore prevederile-cheie ale acordului nuclear în 2019, imediat ce preşedintele Donald Trump a reimpus sancţiuni la adresa Iranului.

Politica