Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ministerul Educației anunță că predarea online nu poate fi condiționată de semnarea declarațiilor pe proprie răspundere

Publicat

pe

Unitățile de învățământ nu pot condiționa accesul la predarea online de semnarea declarațiilor cerute de către minister pe 27 octombrie, se arată într-o adresă oficială trimisă unităților de învățământ tot de către minister, potrivit Edupedu.ro.

“În contextul situației epidemiologice prezente, pentru organizarea eficientă a procesului educațional în sistem online, vă comunicăm că nedepunderea/nesemnarea declarațiilor transmise anterior (…) nu pot limita sau îngrădi accesul elevilor la procesul instructiv-educativ desfășurat în mediul online sincron și asincron”, prevede adresa ministerului, potrivit sursei citate.

Precizarea a venit după ce asociațiile de părinți au reclamat situații în care copiilor nu li s-a permis accesarea orelor online pe motiv că prinții nu au semnat sau nu au depus declarația la școală.

Pe 27 octombrie, Ministerul Educației a trimis școlilor două declarații pe propria răspundere, pe care să le semneze părinții, elevii și profesorii. Potrivit documentelor, atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții „se obligau” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

Continue Reading