joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Subprefectul Octavian Tuțu a mai câștigat în plus, peste salariu, din două comitete și „comiții”, mai bine de un sfert de miliard de lei vechi

Pe lângă salariul de boier, în cuantum total de 121.192 lei anual, în care este inclusă și așa-zisa normă de hrană, subprefectul de Mehedinți marca ALDE,  Octavian Tuțu, s-a mai învârtit de alte câștiguri financiare, ce par a fi nesimțite, dar sunt legale. Este vorba de 26.000 de lei, bani obținuți pentru prezența/participarea în două comitete și „comiții”, mai exact într-o comisie de alegeri și în comisia ATOP, o comise de tăiat frunze la câini. La polul opus se află soția dumnealui, doamna Ecaterina Tuțu, care după cum reiese din declarația de avere a soțului cu bani mulți în buzunare, a câștigat anul trecut, ca învățătoare, suma de 12.800 lei.

Subprefectul „Tavi” Tuțu, în elita aristocrației bugetare
Subprefectul Octavian Tuțu sau Tavi, cum îi spun apropiații, are venituri financiare de invidiat și se încadrează cu brio în elita aristocrației bugetare din Mehedinți. Din declarația sa de avere reiese că deține două terenuri în cotă parte ½ cu soția dumnealui Ecaterina Tuțu. Este vorba de un teren intravilan dobândit în 2011 prin moștenire în suprafață de 450 mp și un teren agricol de 5.500 mp moștenit tot din  2011. Subprefectul nu are nici o casă. El locuiește într-un apartament al soției cumpărat de aceasta în anul 1995 în suprafață de 59 mp. Mașini au fiecare câte una. Domnul Tavi conduce un Ford Mondeo an fabricație 2007 iar doamna Ecaterina conduce un autoturism marca KIA CEED an fabricație 2008. Subprefectul are și datorii la bănci dar nu prea mari. Este vorba de două credite la Banca Transilvania, unul de 17.761 de lei scadent în anul 2024 și unul de 15.000 de lei scadent acum în anul 2020. El declară că nu are bani puși deoparte și nu are nici un fel de bijuterii sau tablouri de valoare. Însă la capitolul salariu și alte venituri Octavian Tuțu este jupân. Venitul său salarial anual, în care este inclusă și așa-zisa normă de hrană, se ridică la suma de 121.192 de lei. Separat de acești bani subprefectul Octavian Tuțu a mai încasat într-un an de zile încă 26.000 de lei. Concret, ca membru în ATOP, o comisie în care se strâng unii la taifas ca să ia niște bani degeaba, a încasat nu mai puțin de 12.499 de lei. Iar pentru că a făcut parte dintr-o comisie de alegeri a primit 13.666 de lei. La polul opus, soția sa, doamna Ecaterina Tuțu, a obținut ca învățătoare, un venit salarial anual de 12.800 de lei.

Politica