Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Managerul SJU Piatra Neamț demisionează: „Unii cu medicina, alții cu banii”

Publicat

pe

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, își anunță demisia, anunțul fiind făcut pe pagina sa de Facebook.
Incendiul care a avut loc în weekend la secția ATI a lăsat urme atât în sufletul familiilor îndurerate, cât și la nivelul echipei de management al spitalului.
,,Tragedia de sâmbătă seară din secţia ATI în urma căreia zece oameni şi-au pierdut viaţa ne-a afectat pe toţi. În special pe rudele pacienţilor, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze şi să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamţ şi medici din întreaga ţară, jurnalişti, pe mine şi familia mea, pe oamenii care înţeleg suferinţa şi care ştiu că nimeni nu şi-a dorit să se întâmple vreodată aşa ceva. Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovaţi, să cerem explicaţii, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Aşa, poate, sunt şi eu. Dar am învăţat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, am încercat şi am găsit soluţii pentru ca unitatea medicală să rămână funcţională. A fost important pentru pacienţii care ajung şi acum în stare critică să aibă un spaţiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaţionale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul”, transmite Lucian Micu.
Chiar dacă toate eforturile depuse până la acest moment pentru stabilizarea situației de la ATI din cadrul spitalului l-au implicat în mod direct și pe Micu, acesta consideră că autoritățile specializate pot ,,să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon şi a provocat răni adânci asupra multor oameni”, decizia cea mai înțeleaptă fiind retragerea din funcție.
,,Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităţilor publice locale. Unii cu medicina, alţii cu banii. Între acestea mai apare şi politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienţii”, menţionează managerul.
„A venit momentul să mă retrag şi să aştept ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon şi a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate!”, a adăugat.
Lucian Micu este hotărât să-și depună demisia marți la prima oră, după abia o lună de la numirea în funcție de manager al Spitalului Județean Piatra Neamț.

Andreea Tigoianu

Continue Reading