vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Targ second-hand, in strada. Comerciantii, amendati

Comertul in Targul 1 Mai a fost interzis, in urma unei decizii a Guvernului pentru a limita raspandirea coronavirus, exceptie fiind in cazul legumelor si fructelor. Comerciantii de haine si alte bunuri second-hand s-au revoltat. Au protestat in fata Prefecturii si, pentru ca nu s-a schimbat nimic, si-au scos marfa in strada, in fata targului. Politistii i-au amendat pe cei care au incalcat legea.

În această dimineață, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj și D.S.V.S.A. au efectuat o acțiune pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

Activitățile au vizat verificarea modului în care sunt respectate măsurile individuale de protecție respectiv portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, de pe raza de competență a Secției 2 Poliție Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat 11 persoane care nu au respectat măsurile individuale de protectie, respectiv nu au purtat masca de protecție sau au purtat-o necorespunzător, fiind astfel aplicate 11 sancţiuni contravenţionale conform Lg 55/2020.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!” – IPJ Dolj

Politistii au informat ANPC cu privire la activitățile de comerț care nu îndeplinesc conditiile prevazute de lege desfasurate in exteriorul târgului 1 Mai, întrucât competența de constatare și sanctionare revine acestei instituții.

Foto arhiva

Politica