vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu, oficial, primarul Craiovei

Lia Olguța Vasilescu a depus jurământul de învestire în funcția de Primar al Municipiului Craiova, în fața unui judecător delegat.

„Astăzi am depus jurământul de primar în fața magistratului delegat de la Judecătoria Craiova. Mulțumesc cetățenilor Craiovei pentru onoarea de a mă alege pentru a treia oară in această funcție, iar începând de azi vor vorbi doar faptele! Am convocat deja prima ședință cu directorii de direcții și am invitat reprezentanții grupurilor politice din Consiliul Local la o discuție despre viitoarea ședință de consiliu. Să avem succes!” – Lia Olguța Vasilescu.

Ședința de îndată, convocată pentru astăzi de fostul primar Mihail Genoiu, nu a mai avut loc. S-au prezentat doar 9 consilieri locali. Cei de la PNL și USR-PLUS nu au participat, așa cum au și anunțat anterior, considerând convocarea ședinței ca fiind nelegală. Astfel, viceprimarii Craiovei vor fi aleși într-o ședință ulterioară.
Consilierii locali PNL si USR-PLUS, au susținut în această dimineață o conferință de presă în care au anunțat neparticiparea la ședința de învestire a primarului Lia Olguța Vasilescu.
Consilierii majorității de dreapta consideră această ședință nelegală și lansează invitația către ceilalți colegi din Consiliu să participe la ședința ce urmează a avea loc luni.
,,Am venit în fața dumneavoastră cu majoritatea din Consiliul Local pentru a declara cât se poate de ferm și de clar că nu vom participa la pseudo-ședința convocată de nu se știe cine și unde. După cum deja cunoașteți, printr-un act semnat de 11 consilieri municipali ai alianței PNL-USR PLUS, s-a convocat o ședință pentru ziua de luni, 16 noiembrie, deci demersul este deja făcut. Nu mai este nevoie de o altă convocare, ce include o ordine de zi suficient de clară și cuprinzătoare, în așa fel încât ședința să cuprindă ce trebuie – alegerea președintelui de ședință, învestirea primarului, depunerea juărmântului pentru cine mai are de depus, alegerea vice-primarilor și conistutirea comisiilor.
Este momentul ca cei din Primărie, care se perindă deja pe acolo, să înțeleagă niște lucruri, că sunt parte a exectuviului, nu a deliberativului, care este Consiliul Local și nu pot să pună pe nimeni la treabă, ci doar să facă treabă. Să înțeleagă că ai noștri consilieri nu pot fi acționați prin bluetooth după bunul plac al cuiva”, a precizat senatorul Mario Ovidiu Oprea.
Viitorii consilieri majoritari, ale căror funcții vor fi definitivate în urma ședinței de luni, sunt pregătiți înceapă munca și să slujească interesele craiovenilor.
,,Avem de față înteaga echipă URS-PLUS și PNL. Suntem gata de muncă, gata de a sluji interesele cetățenilor din Craiova. Vreau să repet că noi, cei de față, reprezentăm majoritatea de dreapta din Craiova. Se pare că unii oameni de la PSD nu au înțeles lucrul acesta. Totodată, vreau să vă comunic că nu vom gira sub nicio formă abuzurile PSD, cum este și acesta de azi, ședința fiind nelegală. Noi ne dorim să începem cu dreptul, de aceea am convocat o ședință a Consiliului Local pentru luni, la ora 10:00, această inițiativă fiind semnată de 11 consilieri locali USR-PLUS și PNL.
Noi reprezentăm interesele cetățenilor Craiovei, iar aceștia așteaptă din partea noastră proiecte și soluții, pentru un trai mai bun, mai modern. În niciun caz să fim părtași la jocuri de imagine marca PSD și administrației Craiova, formată din Vasilescu-Genoiu”, a menționat Cezar Drăgoescu, consilier local USR-PLUS.
Cetățenii Craiovei trebuie să mai aibă puțină răbdare până când schimbările din administrație vor fi vizibile, adaugă Marian Vasile, consilier local PNL: ,,În cel mai scurt timp vom transforma administrația neocomunistă din Primăria Craiova într-o administrație modernă, eficientă, transparentă, informatizată și, mai ales, care să se învârtă în jurul cetățeanului din Craiova și a nevoilor acestuia.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica