marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia, îngenunchiată din nou de criza COVID: medicii administrează oxigen pacienților în mașinile din parcarea spitalului

Sistemul sanitar din Italia este în colaps iar pacienții nu mai au loc în secțiile ATI. Bolnavii, nevoiți să aștepte în parcarea spitalelor, în propriile mașini, au primit oxigen. S-a întâmplat în fața spitalului Cotugno, din Napoli.

Astfel, angajații sanitari au montat tuburi de oxigen în afara spitalului și au acordat tratament în regim ambulatoriu pacienților care aveau probleme de respirație.

Spitalul Cotugno este un spital de boli infecțioase care în primul val al pandemiei a adoptat măsuri excepționale, fiind pe larg aclamat ca un „spital model”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalele din Italia au devenit din nou supraaglomerate în urma exploziei infectărilor cu noul coronavirus. Peninsula a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei, în timp ce numărul deceselor provocate de COVID-19 este de aproape 44 de mii, scrie Digi24.

Autoritățile s-au văzut nevoite să impună carantina parțială pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Experții avertizează că dacă rata infectărilor continuă în acest ritm, nu vor mai exista suficienți doctori disponibili.

foto: Digi24

Politica