vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Femeia însărcinată care a decedat la UPU Craiova a fost testată pozitiv cu COVID-19

Tânăra însărcinată care a murit la UPU Craiova avea coronavirus. Rezultatul testului făcut în spital a ieșit pozitiv. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

Femeia de 36 ani a fost adusă aseară din Băilești la Spitalul „Filantropia”, care este suport Covid, fiind în ultimul trimestru de sarcină. Starea ei era gravă și pentru ca Spitalul „Filantropia” nu are ATI pentru pacienții cu coronavirus, a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde a murit. Nici bebelușul nu a putut fi salvat.

Tânăra avea hipertensiune pe fondul sarcinii și obezitate, iar când a ajuns la Spitalul Filantropia avea saturatia de oxigen la 47%. La UPU a fost izolata, i-a fost administrat tratament si i s-au prelevat probe pentru depistarea coronavirus. Avea saturatia de oxigen la 77%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Starea ei s-a deteriorat brusc, spun medicii si nu a mai putut fi salvata. Cauza exacta a decesului va fi stabilita in urma necropsiei. Rezultatul testului RT-PCR, primit dupa decesul pacientei, a confirmat infectia cu SARS COV2 a gravidei. Este declansata o ancheta interna a SCJU Craiova.

,,Pacienta in varsta de 36 de ani cu sarcina in evolutie 38 saptamani a fost adusa in serviciul UPU-SCJU Craiova, in cursul noptii, fiind redirectionata de catre medicul de garda de la Spitalul Filantropia Craiova – spital desemnat suport Covid-19 pentru Obstetrica Ginecologie. La preluare, pacienta constienta prezenta febra, tuse, dispnee, cu reducerea semnificativa a saturatiei de oxigen. Pacienta era cunoscuta cu hipertensiune arteriala, astm bronsic si obezitate gradul III. Avand in vedere starea generala grava si suspiciune cu infectie SARS-CoV-2 pacienta a fost imediat admisa in aria de izolare specifica UPU unde se initiaza terapie specifica si se continua investigarea in scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate si recoltare probe biologice in vederea identificarii infectiei cu SARS-Cov-2 . In cursul diminetii, in ciuda stabilizarii initiale, starea generala se degradeaza brusc si survine stopul cardio-respirator. Se initiaza imediat resuscitare, conform protocolului in vigoare pentru gravide, care se continua fara rezultat timp de 90 de min. La ora 10:30 se intrerup manevrele de resuscitare si se declara decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit dupa decesul pacientei, a confirmat infectia cu SARS COV2 a gravidei. Este declansata o ancheta interna a SCJU Craiova”, potrivit unui comunicat de presă.

Politistii s-au sesizat din oficiu si au declansat o ancheta. „În după-amiaza acestei zile, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani, din comuna Perișor a decedat într-o unitate spitalicească din Craiova.
În cauză, politiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului.
De asemenea, polițiștii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție corespunzatoare prin unitatea de parchet competentă.”- IPJ Dolj

Politica