joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Francezii sunt la un pas să amâne alegerile regionale din cauza pandemiei

Premierul francez, Jean Castex, urmează să propună partidelor politice amânarea cu trei luni a alegerilor pentru consiliile regionale, care ar fi trebuit să aibă loc în martie 2021, din cauza crizei sanitare provocate de COVID-19, scrie Le Monde, potrivit libertatea.ro.

Guvernul francez va da astfel curs principalelor recomandări făcute de fostul președinte al Consiliului Constituțional Jean-Louis Debré la finalul unei misiuni consultative care a durat 15 zile, informează Le Monde. Jean-Louis Debré a cules puncte de vedere din partea a peste 70 de persoane, de la președinții celor două Camere, șefi de partide politice, lideri de grupuri și de comisii parlamentare, până la oameni de știință și experți din domeniul sănătății publice. Concluzia este fără echivoc: alegerile trebuie amânate.

Propunerea privind organizarea alegerilor regionale în iunie 2021 va fi înaintată partidelor, urmând ca Guvernul să trimită în Parlament, până la finalul acestui an, un proiect de lege în acest sens.  Consiliul științific urmează să transmită un punct de vedere înaintea votului din Parlament.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reportarea alegerilor în luna iunie s-ar putea bucura de susținere politică, în timp ce populația pare partajată în privința organizării alegerilor în martie. Potrivit unui sondaj citat de publicația franceză, 50% dintre persoanele intervievate erau pentru menținerea scrutinului, în timp ce 49% s-au pronunțat pentru amânare. 1% este obținut de cei fără opțiune.

Franţa se află pe locul patru în clasamentul mondial al ţărilor cu cel mai mare număr de cazuri raportate de contaminare cu noul coronavirus. Numărul persoanelor spitalizate în legătură cu COVID-19 ajunsese joi la cifra record de 32.638, informează Agerpres, potrivit libertatea.ro.

Politica