vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rădoi, numele ce satisface pofta tuturor în clubul lui Rotaru

Actualul selecționer al României este principalul favorit să preia banca tehnică a celor de la CSU Craiova. Chiar dacă l-au numit pe Corneliu Papură în funcția de antrenor principal, oltenii sunt tot cu gândul la Mirel Rădoi.
Primul care a spus că își dorește să lucreze cu Rădoi a fost Sorin Cârțu, președintele CSU Craiova. Gloria Universității are o sensibilitate pentru tânărul antrenor, ce provine din trecutul acestora.
„Va fi antrenor al acestei echipe, mai devreme sau mai târziu. În comunicat se explică destul de clar. Fiecare înţelege ce vrea, noi nu obligăm pe nimeni să creadă altceva. Rădoi este antrenorul naţionalei şi nu ştiu dacă e bine să vorbim noi despre Rădoi sau de un alt antrenor la momentul asta. Rădoi are de disputat cele trei partide cu naţionala, cum să vorbim despre un antrenor care aparţine altei asociaţii sau Federaţiei? Noi nu ne putem permite să-l ofertăm pe Rădoi la momentul acesta, dacă ar fi fost posibil acest lucru, am fi făcut ofertă clară să vină Rădoi. Este un fost fotbalist care şi-a făcut datoria, un antrenor tânăr care arată perspectivă majoră şi mie îmi place de Rădoi. Cum aş putea eu să vorbesc despre Rădoi altfel decât să-l elogiez? Eu l-am promovat la Extensiv, am o relaţie apropiată de el. Cât sunt eu aici ca preşedinte, va fi antrenor al echipei acesteia, mai devreme sau mai târziu. Vedem, timpul le va rezolva. Nu sunt eu cel care decide venirea lui Rădoi la Craiova 100%, e interesul dacă şi-l manifestă patronatul, consiliul de administraţie. Consider că e mult mai adecvat şi mai aplecat spre meseria asta de antrenor decât de selecţioner. E prea tânăr pentru poziţia respectivă şi un selecţioner care trebuie să apară la o echipă e după un număr de ani, 50 de ani, sute de meciuri antrenate, multă experienţă, să o pui în slujba naţionalei”, a spus preşedintele vicecampioanei României pentru Telekom Sport.
Gică Craioveanu l-a comparat pe Mirel Rădoi cu Guardiola și îl consideră ideal pentru banca tehnică a oltenilor.
„Cred că are o clauză de reziliere, nu poate pleca oricând de la echipa națională. Eu cred orice, Guardiola a venit după un an și jumătate-doi la echipa Barcelonei și a schimbat toată fața fotbalului mondial. De ce nu? Că n-are experiență? Nu! Nu-s de acord. Sunt absolut convins că Rădoi va avea succes la Craiova”, a spus Craioveanu la Fotbal Club.
„Grande” a vorbit și despre plecarea lui Bergodi, dar l-a menționat și pe antrenorul italian ce a adus Cupa României la Craiova, Devis Mangia: „Au fost câteva neînțelegeri acolo cu mai mulți jucători, cred, dar 99% nu sunt sigur de nimic. Pentru mine e foarte greu, că nu stau acolo. De Mangia știu de ce a plecat. Și-a dat demisia, pentru că i s-a întâmplat un lucru, dar nu pot să-l spun. Nu e legat de Mihai Rotaru. El chiar a ținut la Mangia. Eu nu înțeleg decizia lui Bergodi și n-a înțeles-o aproape nimeni din club. Cine e sfânt la Craiova? Nouă ne-a făcut mult rău înfrângerea de la Tbilisi, de atunci s-au stricat lucrurile. Aici s-au răcit relațiile din Mister și club, iar cel care l-a apărat cel mai mult pe Mister a fost Sorin Cârțu. Sorin are o impresie foarte bună despre Bergodi și a ținut foarte mult la el. Pentru Sorin a fost un pariu personal și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Pot influența mult randamentul echipei aceste schimbări. Noi, care am fost tot timpul un club stabil din punct de vedere economic, tot ce vrei. Avem cele mai bune condiții din România, de departe, dar nici mie nu-mi plac schimbările astea. Cornel are un stil, Bergodi are alt stil. Pe jucători îi pedepsește într-un fel sau altul”, a mai spus Craioveanu, la Fotbal Club.
Mirel Rădoi spune că nu e pregătit să-și dea demisia după cele trei meciuri din luna noiembrie, chiar dacă toată lumea vorbește despre momentul în care va lăsa naționala și va pleca la Craiova.
„Nu ştiu, o analiză vom avea în noiembrie. În momentul de faţă nu mă gândesc, am venit cu gândul să facem ceva pozitiv, chiar dacă la nivel de rezultate nu am reuşit. Sper să reuşim prin prisma jocului şi să construim o mentalitate la nivel de echipă naţională ca indiferent de adversar să nu mai avem momentele acelea de panică. Mai departe, eu nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez. Motivele pentru care aş continua? Păi cred că în primul rând contractul. După aceea vom vedea care va fi spiritul echipei naţionale după aceste meciuri, atmosfera din sânul echipei naţionale, progresul jucătorilor şi al jocului… vom analiza fiecare compartiment în parte din punct de vedere tactic. După aceea vom face o analiză exactă a evoluţiei, a rezultatelor şi vom vedea la sfârşit ce se va decide. În funcţie de asta cred că vom putea să fim foarte clari pe viitor. Din punctul meu de vedere nu există niciun fel de probleme în momentul de faţă”, a declarat selecţionerul.

Politica