Profesorii cer spor de ecran

Date:

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au transmis miercuri, 11 noiembrie 2020, o adresă către Guvernul României prin care anunţă că „gradul de nemulţumire al salariaţilor este din ce în ce mai mare, în condiţiile în care Guvernul României nu a avut printre priorităţi personalul din Învăţământ“. 

Aceștia cer guvernanţilor să aibă în vedere acordarea unui spor suplimentar profesorilor nevoiţi să folosească echipamente electronice pentru şcoala online, dar şi alocarea de fonduri pentru achiziţia de device-uri cu care să fie dotate cadrele didactice, informează Adevărul.

Sindicaliştii cer de asemenea să se pună capăt „practicii de a statua, prin acte normative ce instituie măsuri fiscal-bugetare, limitarea cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, primelor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar la salariul de bază din anii anteriori“. Aceeaşi federaţie mai cere ca în bugetul pentru anul viitor să fie prevăzute sume pentru achiziţionarea de dispozitive electronice de tip laptop sau tabletă pentru fiecare cadru didactic şi elev care le solicită.

Aceeaşi federaţie a denunţat, în această săptămână, practica inspectorilor şcolari de a verifica activitatea cadrelor didactice desfăşurată în mediul online, FSLI atrăgând atenţia că se încalcă regulamentele privind inspecţiile şcolare. 

Această poziţie a stârnit, în schimb, opinii contrare pe reţele sociale, unde foarte multe voci acuză tocmai faptul că activitatea didactică în on-line lasă mult de dorit în cazul multor cadre didactice, prin urmare aceste verificări se impun.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...