Profesorii cer spor de ecran

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au transmis miercuri, 11 noiembrie 2020, o adresă către Guvernul României prin care anunţă că „gradul de nemulţumire al salariaţilor este din ce în ce mai mare, în condiţiile în care Guvernul României nu a avut printre priorităţi personalul din Învăţământ“. 

Aceștia cer guvernanţilor să aibă în vedere acordarea unui spor suplimentar profesorilor nevoiţi să folosească echipamente electronice pentru şcoala online, dar şi alocarea de fonduri pentru achiziţia de device-uri cu care să fie dotate cadrele didactice, informează Adevărul.

Sindicaliştii cer de asemenea să se pună capăt „practicii de a statua, prin acte normative ce instituie măsuri fiscal-bugetare, limitarea cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, primelor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar la salariul de bază din anii anteriori“. Aceeaşi federaţie mai cere ca în bugetul pentru anul viitor să fie prevăzute sume pentru achiziţionarea de dispozitive electronice de tip laptop sau tabletă pentru fiecare cadru didactic şi elev care le solicită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceeaşi federaţie a denunţat, în această săptămână, practica inspectorilor şcolari de a verifica activitatea cadrelor didactice desfăşurată în mediul online, FSLI atrăgând atenţia că se încalcă regulamentele privind inspecţiile şcolare. 

Această poziţie a stârnit, în schimb, opinii contrare pe reţele sociale, unde foarte multe voci acuză tocmai faptul că activitatea didactică în on-line lasă mult de dorit în cazul multor cadre didactice, prin urmare aceste verificări se impun.

Populare

Recomandări

Doi pompieri mehedințeni, pe podium la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor

Doi pompieri din judeţul Mehedinţi, lt. col. Lavinia Mariana...

Un rănit în explozia de la Crevedia a murit în Germania

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a...

Se redeschid secțiile COVID în spitale

Tot mai multe spitale din țară redeschid secțiile pentru...

Incendiu în Băile Govora. Proprietarul, cu arsuri, soția a făcut atac de panică

Incendiu în Băile Govora, în gospodăria unor oameni. Proprietarul...