marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premierul Orban a criticat activitatea DSP: „Pandemia o poți opri dacă depistezi repede și izolezi repede”

În cadrul videoconferinței cu prefecții, la care a participat, premierul Ludovic Orban a criticat activitatea DSP, despre care a spus că se mișcă foarte greu în demararea anchetelor epidemiologice, iar deciziile de carantinare și izolare ajung cu întârziere la oameni. Orban a cerut și o mai mare implicare a primarilor în lupta autorităților de la centru cu pandemia de coronavirus.

„DSP-urile să-și crească viteza de emitere a deciziilor, atât pentru cei pozitivi, dar și pentru contacții care trebuie să intre în carantină. Aceste măsuri sunt importante, chiar dacă DSP-urile sunt supuse unui stres uriaș. Pandemia o poți opri dacă depistezi repede și izolezi repede. Degeaba facem anchete epidemiologice, dacă deciziile DSP de carantinare sau izolare nu ajung la oameni în timp real. Poliția trebuie să verifice dacă oamenii chiar respectă izolarea. Poliția trebuie să verifice cel puțin o dată la doua zile, dacă oamenii repesctă deciziile de izolare. Nu aveți voie să obosiți, dacă menținem actuala mobilizare, putem ajunge la un trend de scădere, dar mai avem până atunci”, spune premierul Orban.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut autorităților, dar și forțelor de ordine, să monitorizeze mult mai bine implementarea măsurilor de restricții, iar acolo unde se constată că nu au fost respectate să fie luate măsuri, astfel încât oamenii să fie determinați să respecte decizia autorităților. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem măsuri de restricție a criculației pe timp de noapte, care, alături telemuncă și decalarea programului, la instituții și în zona private, ne ajută să menținem un număr scăzut de infectări. Aceste lucruri trebuie explicate și comunicate și trebuie să ne asigurăm că cei care nu le repectă vor fi determinați să le respecte, pentru că este în interes public”.

Premierul Orban spune că primarii sunt cei care se bucură de autoritate în localitatea lor, motiv pentru care ar trebui să ajute mai mult în efortul de a menține evoluția virusului sub control. „Prefecții să responsabilizeze primarii, pentru că ei sunt oameni care se bucură de autoritate în comunitate și trebuie să ne ajute în efortul în lupta cu pandemia. Ei trebuie să dispună măsuri atunci când restricțiile nu se respectă. Primarul este sigurul care poate suspenda o autorizație de funcționare, atunci când nu se respectă restricțiile. Primarul trebuie să susțină implicarea Poliției Locale, nu cum au făcut până acum unii edili, care nu au respectat deciziile venite de la inspectoratele de poliție”, a mai spus șeful Executivului, potrivit realitatea.net

Ludovic Orban spune că prefecții trebuie să ia legătura cu angajatorii privați, cât și cu cei de la stat, astfel încât, prin decalarea programului de muncă, să fie evitată aglomerația din mijloacele de transport în comun.

Politica