miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: PSD a votat pentru redeschiderea piețelor agroalimentare în spații închise ca să îndrepte decizia proastă și injustă a guvernului PNL!

Parlamentul întoarce decizia luată de guvernul PNL privind închiderea piețelor. Deputații PSD au votat ca, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile să își poată continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
„Este inadmisibil ca sute de mii de producători să rămână fără mijloacele zilnice de subzistență. Mai mult de jumătate din producția de legume și fructe românești se vinde în piețele agroalimentare și era nevoie să îndreptăm nedreptatea făcută de PNL!”, a transmis PSD Mehedinți printr-un comunicat de presă.
„Susținem dezvoltarea producțiilor autohtone, nu falimentarea micilor ferme! Programul de guvernare al PSD este amplu și cuprinde toate domeniile esențiale pentru siguranța unui trai mai bun. PSD vine cu soluții pentru sprijinirea producțiilor autohtone, pentru cei care prin muncă și efort, și-au construit mici afaceri. Susținem investiții durabile în sistemul agroalimentar, consolidarea producțiilor autohtone pentru asigurarea veniturilor stabile și asigurarea unui cadru legislativ coerent, care să susțină activitățile din sectorul agroalimentar”, a declarat candidatul PSD Mehedinți, pentru Camera Deputaților, Alin Chirilă, după mai multe vizite în piețele și târgurile din Pătulele, Gruia și Poroina Mare.
Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri. Decizia nu este una definitivă, astfel că proiectul de aprobare al Ordonanței va fi trimis, acum, șefului statului pentru promulgare.
„Este o prostie închiderea piețelor. Piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Am trecut amendamentul care dă o șansă producătorilor români să-și vândă rodul muncii, în continuare, în piețe. Nu în frig și nu pe stradă, ca niște marginali ai societății, așa cum a decis Guvernul PNL!”, a declarat deputatul PSD Daniel Suciu.
Amintim că Guvernul PNL a decis închiderea piețelor prin hotărârea de guvern adoptată pe 6 noiembrie, care urmare a recomandărilor Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

Politica