miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus. Încă două simptome adăugate pe lista oficială: inflamațiile de la nivelul ochilor și mucoasei

Un grup de cercetători din Austria au împărțit simptomele noului coronavirus în 7 categorii. Față de simptomele știute până în prezent, pe noua listă se regătesc inflamațiile de la nivelul ochilor și mucoasei, ce au fost asociate bolii COVID-19. De asemenea, durerile articulare și afecțiunile gastro-intestinale au fost și ele puse pe seama infecției cu noul coronavirus.

În urma analizelor de sânge pe care le-au făcut subiecților, oamenii de știință au observat că imunitatea dezvoltată în fața acestei boli este diferită în funcție de simptomele resimțite. Astfel, un pacient care a avut febră ridicată are o imunitate ce se întinde pe o durată mai lungă de timp, spre deosebire de persoanele care au avut drept simptom pierderea gustului şi a mirosului.

Testele au mai arătat că sistemul imunitar al pacienţilor depistați pozitiv prezintă modificări. E ca o amprentă care rămâne în sângele acestor persoane, spun cercetării. Aceștia au mai descoperit și faptul că bolnavii de COVID-19 prezintă un risc crescut să dezvolte boli autoimune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorii studiului spun că aceste informații ajută nu doar la o mai bună înţelegere a bolii, ci şi la dezvoltarea de vaccinuri eficiente, scrie Digi24.

Politica