vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape jumătate din echipajul fregatei „Regina Maria”, confirmat cu SARS-CoV-2

110 militari de pe fregata „Regina Maria” sunt infectați cu SARS-CoV-2, a anunțat prefectul judeţului Constanţa.

La revenirea în țară, programată în weekend, aceștia vor fi evaluați la Spitalul Militar, potrivit lui Silviu Coşa. Cei cu simptome medii sau grave vor rămâne internaţi, iar ceilalţi vor fi monitorizaţi de medicul de familie la domiciliu.

Fregata “Regina Maria” are un echipaj alcătuit din 240 de militari, sub comanda comandorului Victor Durea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Criza medicală a izbucnit la bord în 7 noiembrie, în timp ce nava se afla pe mare, în apropierea portului Aksaz, din sudul Turciei, când doi militari de la bord au prezentat simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.

„Medicul de la bord a aplicat imediat procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii, cei doi militari, un soldat profesionist şi un maistru militar, fiind izolaţi şi primind îngrijirile medicale specifice. Ulterior, aceştia au fost repatriaţi, în cursul zilei de 8 noiembrie, din teatrul de operaţii maritim cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Ei au fost internaţi în facilităţile medicale ale MApN – unul fiind confirmat pozitiv la testarea COVID-19 şi internat în Spitalul Medical Mobil ROL 2, de la Otopeni, iar celălalt, cu rezultat negativ la testarea pentru infecţia cu SARS CoV-2, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti”, a precizat MApN, potrivit europafm.ro

La bordul navei au fost dezinfectate toate spaţiile interioare şi au fost pregătite încăperi speciale pentru izolarea şi tratarea cazurilor asimptomatice sau a celor cu forme uşoare.

Politica