Conecteaza-te cu noi

Actualitate

18 persoane, prinse fără declarație în județul Vâlcea

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea anunță intensificări ale activităților de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.
Chiar la începutul acestei săptămâni, poliţiştii și jandarmii vâlceni au desfăşurat o acţiune de limitare și prevenire a infectării cu virusul SARS CoV-2, dar și de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite și au legitimat nu mai puțin de 93 de persoane. Dintre acestea, 18 au fost amendate pentru că au ieșit afară din casă fără motiv.
Oamenii legii susțin că scopul lor nu este acela de a da amenzi: „Nu se dorește sancționarea cetățenilor, ci conștientizarea de către aceștia a pericolului la care suntem expuși cu toții, dat fiind contextul pandemiei de Covid 19”.
Totodată, în timpul zilei au fost legitimate și verificate peste 2.500 de persoane, fiind sancționate 76 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 12.000 de lei.
Odată cu prelungirea Stării de Alertă pe teritoriul României, au apărut și câteva modificări în ceea ce privește măsurile de protecție:
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ;
Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Continue Reading