vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mediile elevilor se vor calcula fără tezele şcolare

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că mediile elevilor se vor calcula atât în semestrul I, cât şi în semestrul al II-lea fără tezele şcolare.

“Media semestrială urmând a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obţinute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului“, a scris Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.  

Ministrul Educaţiei a decis să anuleze tezele pentru tot acest an şcolar.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ca urmare a situaţiei desfăşurării activităţilor educaţionale în mediul online, am decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ca în anul şcolar 2020-2021 să nu se susţină teze, ca formă de evaluare sumativă„, a scris Monica Anisie, potrivit Adevărul.

De asemenea oficialul mai precizează că „eliminarea tezei din categoria modalităţilor de evaluare sumativă are în vedere atât asigurarea echităţii evaluării, la nivel naţional, pentru toţi elevii, cât şi păstrarea motivaţiei pentru învăţare şi creşterea randamentului şcolar printr-un proces continuu de evaluare”.    

Totodată precizează că în contextual actual ar fi cea mai viabilă soluţie.

Potrivit ministrului, aceasta ar fi o formă care îi va ajuta pe profesori să se concentreze pe evaluările formative (continue) şi sumative curente (la final de unitate de învățare).

”În urma acestor evaluări, cadrele didactice vor oferi feedback fiecărui elev în parte cu privire la progresul în învăţare şi performanţele obţinute, ghidând elevii cu modalităţi de învăţare prin care să ajungă la rezultate mai bune, acolo unde este cazul”, a mai spus Anisie.

Politica