joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vânzătorii din Piața Centrală din Râmnicu Vâlcea, mutați într-o piață volantă

Autoritățile locale au luat măsuri pentru salvarea producătorilor agricoli din Râmnicu Vâlcea după închiderea piețelor și au amenajat o piață volantă în Scuarul Mircea cel Bătrân. Decizia a venit ca o reacție după decizia autorităților centrale de închidere a piețelor agro-alimentare în vederea limitării răspândirii epidemiei de coronavirus.
Astfel, în cursul nopții de duminică spre luni, în Scuarul Mircea cel Bătrân s-a montat un cort cu suprafața de aproximativ 400 mp în care s-au putut muta de luni, 9 noiembrie, toți cei 58 de producători și comercianți din Piața Centrală. La Piața Ostroveni vor fi scoase geamurile astfel încât incinta se va transforma într-un spațiu deschis, conform reglementărilor ce sunt valabile începând cu această săptămână. În ceea ce privește Piața Nord, se caută soluții care să permită desfășurarea în continuare a activității producătorilor și comercianților.
„Soluția scoaterii geamurilor s-a putut aplica și la Piața Nord, astfel încât și aici activitatea producătorilor și comercianților de produse agricole se va putea desfășura fără întrerupere. Primăria municipiului îi invită pe râmniceni să cumpere în continuare produsele agricultorilor locali din noua piață volantă din Scuarul Mircea cel Bătrân, precum și din piețele Nord și Ostroveni, adaptate ultimelor reglementări privind siguranța populației”, este mesajul transmis de primăria Râmnicu Vâlcea.

Politica