sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ramona Nodea, primul city manager al orașului Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu are, în premieră, un city manager. Este vorba despre Ramona Nodea, fosta șefă de cabinet a edilului  Marcel Romanescu. Chiar dacă este o funcție nouă chiar și pentru oraș, Nodea are experiență, fiind angajată în ianuarie 2018, ca și consilier personal cu jumătate de normă al primarului Marcel Romanescu.
Cu timpul, Ramona Nodea a devenit secretară a edilului și inspector la Serviciul Urbanism. Acum, aceasta a primit responsabilitatea de a coordona, în timpul mandatului primarului, activitatea operativă a primăriei.
„Este un angajat la Primăriei Târgu Jiu. Ministerul Dezvoltării ne-a transmis că angajarea administratorului public se face prin dispoziția primarului și este un post pe perioadă determinată, pe cei 4 ani ai mei de mandat. (…) Nodea Ramona va coordona activitatea operativă a primăriei. Ea trebuie să se ocupe de reorganizarea primăriei și a direcțiilor de specialitate, responsabilități pe urbanism, juridic, administrativ – sunt mai multe domenii pe care le va coordona. În absența edilului, Ramona Nodea va coordona activitatea primăriei. (…) Viceprimarul Bejinaru va coordona direcția tehnică, iar viceprimarul Coica direcția cultură”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.
La mijlocul lunii octombrie, edilul din Târgu Jiu spunea că va avea city manager la începutul anului 2021, dar s-a mișcat ceva mai repede decât se aștepta: „Cred că imediat după 1 ianuarie o să am city manager. Nu știu dacă va fi pe 1 ianuarie. Poate va fi de pe 1 februarie, 1 martie, dar voi avea city manager, care va prelua o parte din atribuțiile pe care le am, prin lege, stabilite de către autoritățile centrale. Sunt multe autorități care au angajat managerul prin dispoziție, direct, pe mandatul primarului în funcție. Analizez foarte bine această posibilitate, pentru că omul care vine pe poziția respectivă trebuie să aibă și stabilitate”, declara Marcel Romanescu.

Politica