marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Piețele agroalimentare din Severin nu se închid

Primarul Severinului,  Marius Screciu, și-a dat mâna cu prefectul Cristinel Pavel și cu alte autorități județene pentru a găsi cea mai bună soluție în privința piețelor agroalimentare din municipiu, care ar fi trebuit închise de ieri.
Ei bine în urma discuțiilor și analizelor cu privire la suspendarea activității piețelor agroalimentare s-a ajuns la decizia de a le menține în continuare deschise. Ca să se respecte legea dată în acest sens s-a hotărât îndepărtarea pereților din sticlă ai piețelor, în așa fel încât din spații închise să devină spații deschise.
„Într-o întâlnire avută cu factorii de decizie de la nivelul județului Mehedinți, domnul prefect Cristinel Pavel și doamna director al DSP Mehedinți, Constantin Miruna, am hotărât îndepărtarea pereților de sticlă, transformând aceste spații închise în unele deschise care să permită circulația aerului și să reducă riscul de contaminare, această soluție fiind una agreată și de către producători”, a anunțat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
„De asemenea, așa cum am mai spus, vom intensifica măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19 prin dezinfectarea spațiilor interioare de comercializare a produselor și a celor exterioare piețelor utilizând substanțe cu activitate bactericidă, fungicidă și virucidă și marcarea de căi distincte de ieșire și intrare, pentru a asigura o zonă sigură pentru comercianți și consumatori. Suntem pregătiți să îndeplinim toate condițiile pentru buna desfășurare în continuare a activității piețelor agroalimentare, însă revin cu rugămintea de a rămâne la fel de responsabili, de a respecta distanțarea socială și de a purta măști de protecție pentru a evita, pe cât posibil, creșterea numărului de infectări la noi în oraș”, a mai declarat primarul Marius Screciu.

Politica