joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Vâlcea a rămas cu 51 de focare active

Dacă săptămâna trecută vâlcenii se puteau lăuda cu cifre pozitive în ceea ce privește focarele de coronavirus, autoritățile vâlcene nu au mai făcut progrese din acest punct de vedere. De pe 30 octombrie, până pe 6 noiembrie, Vâlcea reușea să scape de 11 focare și rămânea cu 51. Lucrurile nu au mers spre bine de atunci.
Luni seara, în județ erau 51 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul  instituțiilor  publice. Focarele totalizează un număr de 733 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până marți dimineața, au fost confirmate 6.047 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 56 de decese. Persoanele decedate se aflau în evidență și cu alte afecțiuni medicale.
Totodată, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 186 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 42 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 129 cu forme medii și 15 erau internate în secția ATI.  Numărul persoanelor declarate vindecate până în acel moment se ridica la 2.132 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

Politica