vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Pieţele agroalimentare rămân deschise

Nicio piaţă agroalimentară din judeţul Olt nu se va închide, s-a stabilit în cadrul şedinţei organizate duminică, 8 noiembrie 2020, la Prefectura Olt. Condiţiile de funcţionare, însă, se modifică.

Potrivit reprezentanților prefecturii, soluţiile găsite vor fi, cu siguranţă, din ce în ce mai greu de suportat, pe măsură ce vremea se va răci, însă pentru a funcţiona în continuare producătorii şi comercianţii sunt obligaţi să stea în spaţii ventilate sau chiar în afara pieţelor. Rabatarea pereţilor exteriori în cazul pieţelor închise, mutarea meselor alocate producătorilor agricoli în spaţii publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea pieţelor şi organizarea unor pieţe volante, în aer liber, pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli şi cumpărătorilor, au fost soluţiile propuse, scrie Adevărul.

Iată şi cum vor fi acestea aplicate în fiecare localitate în care funcţionează astfel de spaţii de comercializare, în judeţul Olt:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– rabatarea pereţilor exteriori sau scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţelor agroalimentare din municipiile Slatina şi Caracal, respectiv oraşul Drăgăneşti-Olt (unde o parte a pieţei agroalimentare funcţionează în spaţiu închis);

– scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţei agroalimentare din oraşul Corabia;

mutarea standurilor din spaţiu închis (sectorul „Lactate”) în zona liberă din cadrul pieţei în cazul pieţelor agroalimentare din oraşele Balş şi Potcoava.

De asemenea, reprezentanţii Prefecturii Olt, au anunțat că ”pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe lângă măsurile menţionate anterior este necesară respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară, precum: purtarea măştii de protecţie atât de către comercianţi, cât şi de către cumpărători; purtarea mănuşilor de către comercianţi; păstrarea distanţei fizice de minim 1,5 m; dezinfecţia periodică a spaţiilor şi tarabelor“.

Politica