marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Poliţist, răpus de COVID-19

Un poliţist în vârstă de 37 de ani, din judeţul Gorj, a murit, astăzi, în Spitalul de Urgenţă din localitate, unde era tratat de COVID-19.

Cristian Zanfira era ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, scrie Adevărul.

Anunțul a fost făcut de Sindicatul Europol, care a transmis un mesaj:

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am început să ne numărăm morţii…  Abia ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Braşov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâşiată de durere şi doi copii de numai câţiva anişori. Este dovada clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu SARS COV2“.  Sindicatul Europol solicită testarea poliţiştilor care acţionează în stradă: „MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflaţi în prima linie, în condiţiile în care numărul celor infectaţi a depăşit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.  Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nici nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistenţă socială sau cadrele didactice. 

Domnule ministru Vela, câţi poliţişti trebuie să mai ucidă acest virus să luaţi decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-şi plângă morţii pentru ca MAI să conştientizeze importanţa testării poliţiştilor?  Lipsa de reacţie de care daţi dovadă, vă face autorul moral al morţii al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI.  Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătaţi că sunteţi responsabil şi să dispuneţi de îndată testarea poliţiştilor, care sunt zilnic în stradă, asta trebuie să faceţi! Drum lin în ceruri, colegule!“

Politica