marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Cîțu exclude varianta unui acord cu FMI

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a spus luni că exclude varianta unui acord cu FMI. “Dacă ai câștigat încrederea pieței și investitorilor poți să finanțezi un deficit mare fără ajutorul instituțiilor financiare internaționale. Nu există aceste discuții”, a spus el.

Potrivit acestuia, necesarul de finanțare pentru anul acesta este acoperit la 97%.

El a dat de înțeles că realist vorbind, deficitul bugetar ar urma să se reducă cu un punct procentual, poate puțin mai mult, anul viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Anul viitor va fi consolidare fiscală, care se bazează pe mai multe venituri la buget. Aici am luat în calcul de fiecare dată acest impact al digitalizării și o colectare mai bună. Un punct procentual din cheltuieli sunt one-off. Le-am făcut anul acesta, nu le vom vedea anul viitor. Deci avem de unde să pornim o bază a consolidării fiscale pentru anii următori. Această consolidare nu se va face cu măriri de taxe sau creștere de taxe. Se va face cu colectare mai bună și digitalizare. Realist vorbind v-am dat un punct procentual, față de anul acesta. Se poate puțin mai mult”, a afirmat Cîțu, potrivit hotnews.ro

Cîțu a mai spus că va crește în fiecare an punctul de pensie.
Se dorește găsirea unei formule de prelungire a termenului privind amânarea plății ratelor la bănci.

Politica